Förslag för en teater i Siggalycke - obs inställlt/uppskjutet!

KVÄLLENS PERFORMANCE ÄR INSTÄLLD/UPPSKJUTEN
Kära triennalbesökare och performancetrugna,
kvällens performance är tyvärr inställd pga. av sjukdom. Vi ber om att få återkomma med ett nytt datum längre fram.

Febriga hälsningar,
Teaterskolan och Tingsryds bibliotek

Konstnärskollektivet Siggelycke Ljudskola goes teaterskola.
Den 30 november presenteras ett förslag och en performance på biblioteket i Tingsryd.
Projektet är en del av Smålandstriennalen.

"Hösten 2012 köpte vi, ett kollektiv på c.a 30 personer från Malmö och Köpenhamn, Siggalycke Folkskola. Vi hade samlats kring drömmen om att dela ett hus tillsammans och ett av våra kriterier var att huset skulle vara så pass stort att vi inte på förhand kunde veta vad vi skulle göra av det.

I över tio år har vi arrangerat självorganiserade skolor i huset där vi lär tillsammans för vår egen skull. Inga elever, inga lärare - men med ett varierande ämne att samlas runt, undersöka och experimentera kring.

Under tre somrar utvecklade vi något vi kallade för ljudskolor - experiment i hur en kan lära genom ljud. Och nu har vi bestämt oss för att undersöka teater.

Vi har träffats en vecka i vårt hus och prövat vad teater kan vara för oss. Många av oss är yrkessamma inom konstfältet men få har en professionell erfarenhet av vad det är att göra teater tillsammans - eller en skola om teater, en skola som teater eller en teater genom en skola.

Vi vet inte riktigt än. Men vi vet att en del av att arbeta med teater innebär att vända sig till en publik och vi vill gärna prova att ställa oss i dialog med vår omgivning redan innan vi vet vart vi ska.

Kom och lyssna till vad vi föreställer oss och dela ett samtal om vad som är spännande med att göra teater, en skola, både och eller något däremellan, när man inte är yrkesverksam eller van vid scenen.

Torsdagen den 30:e november kl. 17.30
Tingsryds bibliotek
17.30: Introduktion + något varmt att dricka
17.45: Performance
18.10: Samtal

Varmt välkomna!

önskar Teaterskolan i Siggalycke"

Visa alla