Smålandstriennalen: Tidens tecken — Josefin Jussi Andersson på Österängens konsthall

Utställningen "Tidens tecken" gräver i de mönster som bildas när stadslandskap förnyas. När centrumnära, indistriell mark förvandlas till bostadsrätter och kontorsbyggnader.

Vad händer med en stad när områdernas öden dikteras av sitt eget markvärde? Utan ansträngning från vare sig jorden eller befintlig bebyggelse kan värdet plötsligt öka och rita om staden. En nomadisk alkemi som verkar flyta längs med det förorenade grundvattnet. Tidens tecken är resultatet av en platsspecifik konstnärlig undersökning av Jönköping – staden som kommit att kallas för Smålands Dubai på grund av en omfattade byggboom och stadsomvandling. Projektet genomförs av Österängens konsthall i samarbete med Smålandstriennalen och Konstfrämjandet Småland.

Josefin Jussi Andersson (f. 1987 i Svenarum, Jönköping) arbetar med flera element, såsom kostymer, kulisser, ljud och text för att utforska förändringsprocesser i landskapet.
”Tidens tecken” är resultatet av en platsspecifik konstnärlig undersökning av Jönköping – staden som kommit att kallas för ”Smålands Dubai” på grund av en omfattade byggboom och stadsomvandling. Projektet genomförs av Österängens konsthall i samarbete med Smålandstriennalen och Konstfrämjandet Småland.

Utställningen visas i Österängens konsthalls tillfälliga Pop Up på Hoppets Torg i Jönköping.

Visa alla