Utlysning: Projektledare Smålandstriennalen — Sök Smålands roligaste jobb

Sommaren 2023 genomfördes den första Smålandstriennalen, en triennal för samtida konst på vitt skilda platser i Småland — ett samarbete mellan sju konstinstitutioner, ett universitet, 84 konstnärer, konstnärskollektiv, forskare, föreningar och tre regioner. Nu söker vi en projektledare som ska arbeta inför triennalen 2026.

Nu söker vi en projektledare för Smålandstriennalen. Som projektledare driver du arbetet med Smålandstriennalen framåt med sikte på nästa triennal 2026. Det innebär att du samordnar ett stort antal aktörer och koordinerar aktiviteter. Du har budgetansvar och en vana att söka extern finansiering. Tjänsten innebär många kontakter, både interna och externa, därför förutsätter vi att du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Projektledaren fungerar också som producent för det konstnärliga innehållet. Tillsammans med styrelsen för Konstfrämjandet Småland ansvarar du för att ta fram ett tema för triennalen 2026.

Målet med Smålandstriennalen är att stärka infrastrukturen för konsten, synliggöra, stödja och bygga långsiktiga relationer mellan etablerade kulturinstitutioner, konstnärsdrivna verksamheter och föreningar i Småland. Triennalen vill genom närmare samarbeten motverka de framväxande ”vita fläckarna” på kartan där allmänheten inte nås av konst eller kultur. Att nya målgrupper ska nås av konsten är ett viktigt mål. Flera projekt har en ambulerande och uppsökande karaktär eller vänder sig direkt till barn och unga. Mer info här

Nästa triennal kommer att arrangeras 2026. Under mellanåren arrangerar Smålandstriennalen aktiviteter med konstnärer, föreningar, civilsamhället och konstinstitutionerna. Samtidigt pågår ett arbete med att bygga upp en hållbar organisation inom Konstfrämjandet Småland, som driver Smålandstriennalen.

Projektledaren anpassar och styr själv över sin arbetstid. Rapportering sker till styrelsen för Konstfrämjandet Småland som är din uppdragsgivare. Du arbetar självständigt utifrån den ort där du befinner dig och förväntas ha hela Småland som ditt arbetsfält. Tillfälliga arbetsplatser kan erbjudas på respektive konstinstitution.

Vi vill att du har:

  • erfarenhet av projektledning

  • god kännedom om svensk och internationell samtidskonst

  • erfarenhet av samverkan med föreningar och civilsamhälle

  • erfarenhet av budgetarbete

  • erfarenhet av att söka extern finansiering och formulera projektansökningar

Uppdraget förutsätter också att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Uppdraget omfattar motsvarande 50 procent av en heltidstjänst fram till och med 2025, med möjlighet till förlängning på 100% under 2026.

Du skickar din ansökan till smaland@konstframjandet.se senast 15 mars 2024. Ansökan ska vara på max 1 A4 plus relevant CV samt vilket arvode du önskar. Ansökningarna behandlas löpande. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

För mer information kontakta:

Johanna Linder, ordförande Konstfrämjandet Småland, johanna.linder@osterangenskonsthall.se

Tel: 0768-610900

Sara Hemmingsson, Kalmar konstmuseum, sara.hemmingsson@kalmarkonstmuseum.se

Tel: 0768-100498

Visa alla